Het concept

Reduce, reuse, recycle

Vintage en tweedehands kleding is steeds populairder aan het worden. Er wordt vaker gekozen voor een hogere kwaliteit van materialen, eco-vriendelijkheid en vakmanschap. Wij verwelkomen die herwaardering omdat we dagelijks talloze kledingstukken in handen krijgen en die verschillen zien en vooral voelen. Er zijn zoveel merken en kwaliteiten! Wij leren iedere dag. We vinden het allemaal leuk om iets nieuws te kopen. Op deze manier levert het voordeel op voor je portemonnee èn voor het milieu.

Soms duurt het even voor een bepaald stuk verkocht wordt. Maar uiteindelijk is dat stuk dan altijd bestemd voor iemand die er verliefd op wordt.

Waar komt al onze kleding vandaan

Vanuit drie bronnen:

1. De kleding, die wordt ingebracht.

2. De tweedehands kleding, die ik zelf op mijn zoektochten naar mooie kleding vind (zogenaamde “hand picked” en niet in partijen ingekochte kleding)

3. De nieuwe kleding, zoals samples van King Louie en grotere maten van de merken Normal Crazy, Ophelia en Twister.

Wat we inkopen is van natuurlijke materialen en van goede en prettig draagbare kwaliteit. Dat zijn ook de criteria voor wat in de winkel komt, wanneer de kleding wordt ingebracht.

Wat gaat er naar “de drie euro” rekken?

Goedkopere merken mogen, mits ze nog mooi zijn voor een zacht prijsje de winkel in. ls een duurder merk een beetje afgewassen, ook dan is het drie euro rek de plek waar het komt te hangen. Is een goedkoop merk afgewassen, stuk of  “pillig”, dan gaat het weg. Wij hebben daarvoor een container van “Sympany” naast de deur staan. Klik hier.

Hoe selecteren we de kleding?

Wij zoeken de ingebrachte kleding, met grote zorg uit. Wat frisser mag, wordt gewassen, mits het de moeite waard is. Wij willen ook geen water, zeep en energie verspillen. We kijken naar merk, kwaliteit, stof/materiaal en de staat van een kledingstuk of het paar schoenen. Schoenen die kwalitatief goed zijn, maar wat meer belopen, gaan voor een “een half prijsje” naar de gang.

Onze theaterrekken zijn gevuld met vintage kleding, gelegenheidskleding en bijzondere stukken. Soms is er iets kleins aan en dan wordt het ook navenant geprijsd. Als je het voor een feest of toneelstuk gebruikt, is een schoonheidsfoutje meestal niet onoverkomelijk, toch? Wij hangen iedere dag, 30 à 40 stuks nieuwe (tweedehands) kleding in de winkel. We streven er voortdurend naar de collectie te optimaliseren en onze kleding voor redelijke prijzen aan te bieden. Die prijzen, variëren van drie tot tegen de 100 euro, uitzonderingen daargelaten. Dat zijn meestal de nieuwe – of de wel héél bijzondere stukken.

Maandag
Gesloten
Dinsdag
1:00 pm – 5:00 pm
Woensdag
1:00 pm – 5:00 pm
Donderdag
1:00 pm – 5:00 pm
Vrijdag
1:00 pm – 5:00 pm
Zaterdag
1:00 pm – 5:00 pm
Zondag
Gesloten